Super Sociaal opent deuren voor nóg meer mensen

Ook mensen met een inkomensverklaring kunnen inkopen bij Super Sociaal

Super Sociaal is misschien wel de meest sociale supermarkt van Helmond. Mensen die (tijdelijk) te weinig inkomsten hebben om voldoende dagelijkse boodschappen te doen, kunnen er terecht voor boodschappen die gemiddeld een stuk goedkoper zijn dan in een gewone supermarkt. De winkel heeft vanaf 1 juli 2018 nóg meer ruimte voor mensen met een kleine beurs, en een compleet vernieuwd en uitgebreid assortiment.

 

Op 4 juli om 15.00 uur vindt de opening van de vernieuwde winkel aan de Engelseweg 127 in Helmond plaats. Iedereen is van harte welkom! Wethouder De Vries heeft de eer de supermarkt feestelijk te openen. Natuurlijk is er een hapje en een drankje en Soroptimistclub Helmond-Peelland heeft een verrassing voor de klanten van Super Sociaal in petto!

 

Boodschappen met ongeveer 30% korting

Waar de winkelpasjes er eerst alleen waren voor mensen die aantoonbaar gemiddeld minder dan 10 euro per dag kunnen besteden aan boodschappen, gaan de deuren nu ook open voor mensen met een Verklaring inkomen ‘tot 100% van de bijstandsnorm’. Zij betalen voor hun boodschappen bij Super Sociaal gemiddeld slechts ongeveer 70% van de normale supermarktprijs.

 

Extra korting voor de extra kleine beurs

Mensen die gemiddeld minder dan 10 euro per dag kunnen besteden aan boodschappen, betalen gemiddeld zelfs maar ongeveer 20% van de normale supermarktprijs. Het maximale maandbedrag dat zij kunnen besteden aan inkopen voor deze super sociale prijs wordt vastgesteld aan de hand van een ‘Berekening besteedbaar inkomen’. Globaal komt het erop neer dat een huishouden (afhankelijk van het besteedbare inkomen en de gezinssituatie) tussen de 20 en 31 euro per maand kan besteden aan aanvullende boodschappen (met een winkelwaarde van tussen de 100 en 155 euro). Voor aanvullende boodschappen boven het maximale maandbedrag, betalen ook deze klanten gemiddeld ongeveer 70% van de prijs van een normale supermarkt.

 

Ruimere openingstijden

Om iedereen goed te kunnen bedienen, verruimt Super Sociaal vanaf 1 juli ook de openingstijden van de winkel. De winkel aan de Engelseweg 127 in Helmond is dan voortaan geopend op dinsdag van 13.00 tot 19.00 uur en op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 tot 18.00 uur. Voor klanten in de gemeente Laarbeek staat de rijdende supermarkt op donderdag op verschillende locaties in de dorpen.

 

Klant worden bij Super Sociaal?

Heeft u een Verklaring inkomen ‘tot 100% van de bijstandsnorm’? Loop dan eens binnen bij Super Sociaal en vraag een winkelpas aan. Kunt u aantonen dat u gemiddeld minder dan 10 euro per dag kunt besteden aan boodschappen? Neem dan via (0492) 55 28 76 contact op met Super Sociaal om een afspraak te maken voor een intake en de berekening van uw besteedbare inkomen. Een e-mail sturen kan ook: administratie@supersociaal.nl. Meer informatie vindt u op www.supersociaal.nl.