links Anne-Marie, rechts Joop van Stiphout winkelmanager

Gisterenmiddag, 17 maart werd Anne-Marie uit Helmond verrast toen zij zich in liet schrijven als klant bij Super Sociaal. Ze kreeg een bos bloemen, als duizendste klant van deze supermarkt voor minima van SMO Helmond e.o.

“Ik was al langer van plan om een keer te komen, maar ik stel altijd alles uit” vertelt Anne-Marie. Sinds augustus leeft zij van 30 euro per week. “Ik ging eerst naar de Voedselbank en naar Hart voor Minima, maar die zijn gestopt. Ik vind het niet erg dat ik in deze supermarkt moet betalen voor mijn boodschappen. Als dit er niet zou zijn zou ik naar een normale supermarkt moeten, maar daar kan ik lang niet zoveel halen voor het geld dat ik hier besteed”.

In een jaar tijd is het aantal vaste klanten van Super Sociaal verviervoudigd. “Natuurlijk hebben we daar een dubbel gevoel over. Liever zouden we niet nodig zijn. Maar nu we er toch zijn, zijn we heel blij dat we van betekenis kunnen zijn voor zoveel mensen met een smalle beurs” vertelt winkelmanager Joop van Stiphout, zichtbaar trots. “We doen dit werk met een heleboel vrijwilligers. Ondanks de Corona crisis waren ook vandaag weer ontzettend veel mensen voor onze klanten in touw, voor en achter de schermen.” Net als andere supermarkten merkt Super Sociaal dat de drukte sinds de crisis flink is toegenomen. En dan vandaag dus: de duizendste klant die een pasje voor de winkel in ontvangst mag nemen: “Ik ben blij dat ik eindelijk de stap heb gezet!”