Bewust boodschappen doen

Als u klant wordt bij Super Sociaal, krijgt u een winkelpas waarmee u boodschappen kunt doen. Een deel van uw boodschappen betaalt u zelf. Daardoor gaat u al snel bewuster inkopen. De winkelpas is persoonsgebonden en voorzien van een pasfoto.

Met een Verklaring inkomen ‘tot 100% van de bijstandsnorm’ (categorie I) kunt u bij ons boodschappen doen waarvoor u gemiddeld slechts ongeveer 70% van de normale supermarktprijs betaalt. Kunt u gemiddeld minder dan 10 euro per dag besteden aan boodschappen (categorie II), dan betaalt u tot een bepaald maandbedrag gemiddeld maar ongeveer 20% van de normale supermarktprijs. Als het maandelijkse maximum van de inkoop bereikt is, kunt u in diezelfde maand nog aanvullende boodschappen doen in categorie I.

Stappen naar zelfstandigheid

In categorie II beoordelen we aan de hand van een ‘Berekening besteedbaar inkomen’ wat het maximaal te besteden maandbedrag is voor de boodschappen met een extra lage prijs. Deze berekening vindt twee keer per jaar plaats. Klanten in deze categorie roepen we regelmatig op voor het klantenspreekuur van Super Sociaal. We vinden het namelijk belangrijk dat u er zelf aan werkt om uw situatie te verbeteren en geven u daarom graag inzicht in uw eigen financiën, inkomen, toeslagen en eventuele schulden en in de mogelijkheden die er voor u zijn. Bent u verhinderd voor een afspraak, meld dit dan uiterlijk 24 uur van tevoren. Als u te laat bent of niet op een afspraak komt, moet u een nieuwe afspraak maken. In de tussenliggende tijd kunt u niet winkelen bij Super Sociaal.

Wilt u zich aanmelden bij Super Sociaal? Klik dan hier.