Voor mensen in Helmond en Laarbeek

Super Sociaal heeft een supermarkt aan de Engelseweg in Helmond en een rijdende supermarkt voor de dorpen in Laarbeek. Als u in de gemeente Helmond of Laarbeek woont en (tijdelijk) aantoonbaar te weinig inkomsten heeft om voldoende dagelijkse boodschappen te doen in een gewone supermarkt, bent u bij ons van harte welkom. We onderscheiden klanten in 2 categorieën:

Categorie I

Als u een Verklaring inkomen ‘tot 100% van de bijstandsnorm’ heeft, kunt u bij ons terecht voor boodschappen in categorie I. U krijgt dan een persoonlijke winkelpas waarmee u boodschappen doet voor bedragen die ongeveer 30% lager liggen dan de gemiddelde supermarktprijs.

Categorie I (± 30% onder de winkelprijs)
PSS = Prijs Super Sociaal Geen inkomenstoets
Inkomensverklaring gemeente (100%)

Categorie II

Als u gemiddeld minder dan 10 euro per dag kunt besteden aan eten, drinken, kleren, schoenen en dergelijke kunt u in aanmerking komt voor een winkelpas in categorie I. We beoordelen dit tijdens een intake en aan de hand van een ‘Berekening besteedbaar inkomen’. Met uw persoonlijke winkelpas kunt tot een bepaald bedrag per maand inkopen doen voor bedragen die ongeveer 80% lager liggen dan de gemiddelde supermarktprijs. Hoe hoog uw maximaal te besteden maandbedrag is, is afhankelijk van uw besteedbare inkomen en uw gezinssituatie. Globaal komt het erop neer dat een huishouden tussen de 20 en 31 euro per maand kan besteden aan aanvullende boodschappen (met een winkelwaarde van tussen de 100 en 155 euro). Heeft u voor uw maximale maandbedrag inkopen gedaan, dan kunt u in diezelfde maand nog aanvullende boodschappen doen in categorie I.

Categorie II (± 80% korting op de gemiddelde supermarkt prijs)
PSS = Prijs Super Sociaal (laag) Inkomenstoets
Berekening besteedbaar inkomen (zie tabel 2)
Als het maandelijkse maximum van de inkoop bereikt is, kan extra ingekocht worden voor de PSS.